Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

WatchITgrow vernieuwt en vereenvoudigt!

Door samen te werken met alle spelers uit de landbouwsector, van telers tot loonwerkers, kenniscentra en afnemers, verzamelen we informatie die we omzetten naar vernieuwingen voor  duurzame landbouw, maar zeker ook voor een verhoogd gebruiksgemak

WatchITgrow is klaar voor het nieuwe seizoen!

Ook dit seizoen staat het WatchITgrow-platform en -team vooor je klaar!

Interpom, here we come!

Op 27-28-29 november verzamelt de volledige Europese aardappelbranche - van teelt, tot verwerking en vermarkting - opnieuw in Kortrijk Xpo. INTERPOM, een initiatief van Belgapom, presenteert er im

Zullen onze patatjes gebakken zijn voor de oogst?

Met de extreme droogte kijken we alvast even naar de eerste metingen van de 200 CurieuzeNeuzen sensoren die dit jaar opnieuw geïnstalleerd werden op verschillende aardappelvelden verspreid over heel Vlaanderen.
 

200 sensoren klaar om het microklimaat op onze aardappelvelden te monitoren

Het landbouwteam van CurieuzeNeuzen in de Tuin is klaar voor de nieuwe meetcampagne. Met 200 sensoren gaan we ook in 2022 het microklimaat de aardappelvelden in Vlaanderen opvolgen.

Nieuwe meetcampagne voor 'CurieuzeNeuzen in de Tuin' in 2022

Na een succesvolle meetcampagne in 2021 breidt CurieuzeNeuzen het onderzoek graag met een jaar uit. Met behulp van 200 sensoren registreren we tijdens de zomer opnieuw het microklimaat op onze aardappelvelden.

WatchITgrow de eerste werkende toepassing op DjustConnect

Aardappeltelers kunnen vanaf nu nog gemakkelijker en veiliger hun gewassen monitoren met WatchITgrow. Daarvoor gaat VITO Remote Sensing samenwerken met ILVO en het datadeelplatform DjustConnect.

Flaxsense 2.0! Data science in de vlasteelt

VITO, Inagro, ILVO en het Algemeen Belgisch Vlasverbond ontwikkelen een monitoringstool voor de vlassector.

WaterRadar: alternatieve waterbronnen voor landbouw

Gewassen hebben water nodig om te groeien en succesvolle oogsten voort te brengen. Weloverwogen gebruik van de beschikbare watervoorraden wordt steeds belangrijker, vooral voor landbouwers die hooggewaardeerde gewassen telen.

Plaats-specifiek perceels-management met WatchITgrow en de Bodemkundige Dienst

In het kader van het PPIDD demonstratieproject bundelden de Bodemkundige Dienst van België en VITO Remote Sensing de krachten en werd het WatchITgrow platform verder uitgebreid.

Belgapom
Belspo
cra-w
ULG
VITO
KMI